Daniel Litbo: Ny Försäljningschef för Happy Boss Syd - Happy Boss

"Facility Management handlar om effektivitet" – Daniel Litbo

Med en lång säljkarriär inom Facility Management ser Daniel Litbo i sitt tillbakablickande hur intresset för Facility Management genom åren har ökat i trend. En viktig förändring som Daniel har noterat är att Facility Management har utvecklats från att vara en tjänst främst anlitad av stora koncerner till att nu vara ett eftertraktat val även bland små och medelstora företag.

Idag kliver Daniel in i rollen som Försäljningschef för Happy Boss i södra Sverige. Daniel har alltid varit en säljare i hjärtat med en lång karriär inom Facility Management. Han började sin karriär för 15 år sedan på Onoff som butikssäljare för att sedan prova på lyckan som dammsugarförsäljare i Norge, där han knackade dörr hos privatpersoner. Ett år senare blev han rekryterad till Office Management och där har han jobbat de senaste 13 åren. Idag kliver han in i en ny roll som Happy Boss Försäljningschef i södra Sverige.

– Syftet med min roll är etablera Happy Boss lokalt i södra Sverige på grund utav den höga efterfrågan vi får från den här regionen.

En förändring som Daniel har sett inom Facility Management är att det för 10 år sen var vanligt hos stora koncerner att outsourca sin Facility Management, men med tiden sett ett ökat intresse bland små och medelstora bolag.

– Man vill effektivisera sin tid och lägga fokus på kärnverksamheten i stället för att jaga leverantörer hit och dit. En dröm för många Office Managers och Facility Managers är att kunna komma till jobbet, öppna sin dator och få full koll på vad som händer under dagen, som när städ kommer, när fruktleveransen sker, att kaffemaskinen ska rengöras utav vem, osv.

Läs mer om Facility Management.  

En bransch i stark tillväxt

Det är tydligt att Facility Management är en bransch i stark tillväxt. Bara i år kommer det att anställas
2 000 nya Facility Managers runt om i Sverige. Det visar på det starka intresset för att outsourca driften av kontoret. Men det är inte bara tidseffektivisering som är viktigt, Daniel ser också att bolagen ställer högre krav på sin kontorsdrift idag än vad man gjorde för 10 år sen.

– Många bolag ställer högre krav på hållbarhet och vill bidra till en hållbar utveckling, det handlar om att ta ansvar för miljön och göra vad man kan för att minska sin påverkan på klimatet. Som servicepartner är det viktigt för oss att inte bara möta efterfrågan, men också att ligga steget före genom att erbjuda hållbara alternativ och tjänster. Till exempel så klimatkompenserar vi 200%, vi erbjuder cirkulär avfallshantering, både för matavfall och genom att återvinna och återanvända så mycket som möjligt i stället för att slänga.

 

Vad var det som lockade dig med Happy Boss?

– Happy Boss är ett entreprenöriellt bolag med ett stort driv. Det är en stor fördel att arbeta på ett bolag som Happy Boss, då man står närmare sina kunder jämfört med i ett större bolag. På Happy Boss värdesätter man sina kunder och tar hand om dem på ett annat sätt, för varje kund är viktig. En annan fördel med att arbeta på Happy Boss är möjligheten att påverka och ha inflytande. Beslutsprocesserna är korta och man är inte rädd för att prova nya idéer. Det är en spännande och utmanande arbetsmiljö där man får möjlighet att utvecklas och växa tillsammans med bolaget.

 

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att jobba som säljare är verkligen aldrig tråkigt. Varje dag är unik och man kommer i kontakt med alla sorters kunder och bolag. En dag kan man träffa kunder i en bilverkstad och nästa dag kan man stå på en postterminal med tusentals anställda. Man får alla sorters frågor från kunderna och problem som ska lösas. Det kan handla om att de vill ha en helt vanlig multifunktionsskrivare, till en ny kaffemaskin som ska kunna göra deras logga som mönster, och ibland är det sådant som är lite mer oväntat.

Att jobba med försäljning kan vara extremt tufft och då är det verkligen viktigt att man har kul på vägen. Det är någonting som jag ser att gänget på Happy Boss verkligen har tillsammans. Alla har ett gemensamt driv och engagemang för sina kunder och det gör att arbetsmiljön är positiv och glatt.

Dela: