Kontorstrender efter pandemin - Happy Boss

Kontorstrender vi ser fram emot efter pandemin

Dags att återgå till kontoret efter en lång period av hemarbete? Pandemin har minst sagt väckt många frågor kring hur det nya arbetslivet kommer att se ut och påskyndat en transformation. Här har vi listat de kontorstrender vi ser fram emot allra mest.

Smartare arbetsprocesser

Under pandemin har många fått lära sig att hantera ny teknik och digitalisera arbetsprocesser på rekordtid. En sak är säker, samarbetet mellan människa och teknik är här för att stanna. Enligt Sifo-undersökningen Tomorrow Report är det tydligt att svenskarnas digitala självförtroende och kunskap om IT ökat det senaste året. Smarta lösningar för videokonferenser, bokningssystem och företagstelefoni förenklar kommunikation och skapar sömlösa samarbeten mellan kontor världen över. Med rätt IT-system på plats har ert företag möjlighet att spara värdefull tid och minska kostnader.

Högre IT-säkerhet

Företag har insett att de måste sätta sin IT-säkerhet högt upp på agendan. Det är med andra ord läge att uppdatera programvaror och operativsystem, kvalitetssäkra era IT-system och rådfråga en expert om säkra molntjänster. Glöm inte heller att utbilda era medarbetare kring IT-säkerhet för att öka arbetsplatsens trygghet.

Anpassad kontorsmiljö

Fler arbetsgivare har äntligen anpassat kontorsmiljön efter personalens behov. En stor trend är att ha en så kallad aktivitetsbaserad arbetsplats med olika miljöer som är anpassade efter specifika arbetsuppgifter. Exempelvis samtalsrum för möten och tysta avdelningar för uppgifter som kräver koncentration. Med tanke på att många saknat det sociala på kontoret ser vi även att fler satsar på uppdaterad kontorsinredning i sina mötesrum och en inspirerande miljö runt sin kaffemaskin för att skapa trivsel på jobbet. Det kan handla om allt från att addera fler kontorsväxter till att skapa rätt belysning.

Fokus på en hälsofrämjande arbetsplats

Pandemin har framförallt riktat ljus på medarbetarnas hälsa, något som varje arbetsgivare bör ha som högsta prioritering. En hälsofrämjande arbetsplats jobbar aktivt för medarbetarnas fysiska och mentala hälsa. Glöm inte bort att hälsan även hör ihop med arbetsmiljön. Har ni ergonomisk kontorsutrustning på plats? Och hur är egentligen luftkvalitén? Läs om hur ren luft på kontoret kan främja välbefinnandet på arbetsplatsen. 

Dela:

Behöver ert kontor en nystart med gröna växter, påfyllning av kaffe eller kanske en virushämmare inför influensasäsongen? Läs mer om vår helhetslösning för företag där kostnaden för samtliga tjänster samlas på en faktura!

Till våra tjänster