Ren luft inomhus - Happy Boss

Därför ökar välbefinnandet avsevärt med luftrenare

Vi ser glädjande nog allt fler hälsofrämjande initiativ på arbetsplatser. Men det finns en sak som lätt glöms bort, trots att vi människor är beroende av den – luften vi andas. 

God luftkvalitet är oerhört viktigt för vårt välmående. I dagens miljö cirkulerar dock många partiklar som orsakar obehag, som damm och pollen, eller som rentav är skadliga för hälsan, exempelvis rök, avgaser och mögel. Visste du att du på ett enkelt sätt kan minska dessa besvär och bli piggare på köpet? Lösningen stavas luftrenare.

En luftrenare filtrerar bort luftburna partiklar i inomhusmiljön med hjälp av jonisering. Det är en värdefull investering för alla människor och kanske extra uppskattat av de med pollenbesvär, inte minst ett år som detta. Pollensäsongen drog nämligen igång tidigt 2021 och blir tuffare än vanligt för våra pollenallergiker, för tillfället med höga halter al och hassel. Det är med andra ord hög tid att införskaffa en luftrenare.

Förutom att reducera besvärliga pollenpartiklar har även forskningsinstitutet IrsiCaixa påvisat att luftrenare kan oskadliggöra så kallade pseudovirus – virus som framställs i laboratorium för att efterlikna riktiga virus – där man kopierat egenskaperna från SARS-CoV-1 och SARS-CoV-2, det vill säga covid-19-viruset. Resultatet från testerna kan nu läggas till en sjuårig vetenskaplig studie från Karolinska Institutet som visat på effektiviteten hos teknologin mot luftburet virus och hur den kraftigt reducerar smittspridning'

 

' https://www.di.se/pressreleaser/2021/03/31/lightair-lightair-ionflow-luftrenare-minskar-effektivt-smittsamhet-hos-pseudovirus-av-corona/

Här besvarar vi några vanligt förekommande frågor:

Hur länge behöver en luftrenare vara påslagen?

Dygnet runt för bästa effekt. Detta eftersom luft är en färskvara som behöver renas aktivt. Givetvis erbjuder vi energisnåla luftrenare.

Avger alla luftrenare ozon?

Nej, du kan vara lugn. Happy Boss samarbetar med LightAir, en svensk tillverkare som lyckats ta fram en ozonfri luftrenare.

Är effekten av luftrenare märkbar?

Ja, du kommer att uppleva skillnad i tillvaron av fräschare luft. Delad data från befintliga kunder visar en sänkning av sjukfrånvaro med tjugo procent. Ren luft gör personalen piggare, mer koncentrerade, kreativare och lindrar eller reducerar besvär av pollenallergi. 

Vilken är den bästa lösningen för ren luft på kontoret?

Happy Boss kommer gärna ut och mäter luftkvaliteten för att kartlägga era behov. En av våra mest uppskattade lösningar är vår prenumerationstjänst på det effektiva systemet LightAir Health+ bestående av en luftrenare och en virushämmare som tar liten plats i rummet. I prenumerationen ingår även rengöring och underhåll. Läs mer om luftrenare och virushämmare

Dela: