Ekonomiansvarig sökes till familjärt & meriterat gasellbolag

Nu söker vi på uppdrag av vår kund efter en person som känner sig redo att axla rollen som ekonomiansvarig. Som ekonomiansvarig ansvarar du för ekonomifrågor, HR och till viss mån även frågor som rör bolagets ISO-certifikat.  Som ekonomiansvarig sitter du i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Om företaget:

Bolaget är mycket välmående och siktar på att dubbla sin omsättning kommande 3 år, bolaget har utsetts till gasell av dagens industri 4 år i rad och innehar AAA-rating. Företaget har också kollektivavtal.

Företaget erbjuder förutom utveckling, att varje individ blir sedd och står för att alla är lika viktiga för företagets framgång.

Företaget har en stark, varm och tydlig företagskultur – den märks när man går in igenom dörren. På kontoret präglas varje fredag av att hela kontoret luktar som en biosalong eftersom popcornmaskinen då går rykande varm vilket uppskattas av hela kontoret (och grannarna).

Om dig:

Du har huvudansvar för alla frågors om rör arbetsrätt, anställningsavtal, kollektivavtal samt ägandeskap över den befintliga personalhandboken. Du kommer också att vara involverad i rekrytering. Det är viktigt att du är en person som är förtroendeingivande då du kommer att vara företagets kontaktyta gällande HR-frågor.

Arbetsuppgifter:

Ekonomi:

I rollen kommer du att ha ett tätt samarbete med ekonomibyrå. Du ansvarar enskilt för kund- och leverantörsreskontra, löner, en del bokföring, kvittohantering samt månadsslut.  Vi ser gärna att du är drivande i hur processer sköts samt har ett intresse för att hitta förbättringsåtgärder.

HR:

Du ansvarar också för frågor som rör arbetsrätt, anställningsavtal, kollektivavtal samt har ett ägandeskap över den befintliga personalhandboken. Du är även kontaktperson för arbetsmiljöfrågor, samt kommer att vara involverad i framtida rekryteringar. Det är önskvärt att du förtroendeingivande och genuin eftersom det är ditt ansvar att stötta organisationen ur ett HR-perspektiv.

ISO:

Bolaget har sedan 3 år tillbaka certifierats gällande ISO 14001:2015 samt 9001:2015. Det är ditt ansvar att se till att ni efterlever och strävar efter att utvecklas inom respektive område. 

Utbildning och erfarenhet:

Skallkrav:

Relevant ekonomiutbildning

Minst 2 års arbetslivserfarenhet

Erfarenhet av bokslutsprocess

Meriterande:

Grundläggande utbildning inom HR

Erfarenhet av ISO-certifiering och implementering av dessa

Erfarenhet av att hantera organisationen ur ett HR-perspektiv

Övrigt:

Önskvärt är att du gör din första arbetsdags 7/12–2020. Då får du gå bredvid din företrädare dina första veckor för att du ska komma in i rollen och bolaget på ett bra sätt.

Vi kommer i denna process att träffa kandidater löpande, och tycker du att ovan låter som något för dig ser vi gärna att vi får din ansökan omgående.

Ansökan eller frågor kring rollen eller processen kan riktas till rekrytering@happyboss.se