Kontaktcenter för intern & extern ärendehanteringen | Happy Boss

Kontaktcenter

Erbjud personlig och snabb kundservice internt och externt med ett kontaktcenter anpassat efter era behov. Happy Boss erbjuder skräddarsydda lösningar som samlar alla inkommande ärenden, från alla olika kanaler, där ni endast betalar för de tjänster ni använder.

Effektivisera ärendehantering för ökad kundnöjdhet

Har ni många kunder som kontaktar er – via olika kanaler?
Då kan Happy Boss kontaktcenter vara något för er. Vårt kontaktcenter effektiviserar ärendehantering och hjälper till att höja kundupplevelsen. Inkommande ärenden från samtliga kanaler som telefonsamtal, mail, webbformulär, chatt och sociala medier samlas i ett och samma system och placeras i rätt kö, till rätt person, med rätt prioritet. Du kan dessutom integrera CRM-system som får samma gränssnitt.

Kontakta oss idag för ett samtal om hur ett kontaktcenter kan hjälpa er organisation!

Kom i kontakt

Skräddarsydda lösningar

Våra skräddarsydda kontaktcenter erbjuder er att koppla på eller ta bort funktioner efter behov - för att ni endast ska betala för de tjänster ni använder

Effektiv ärendehantering

Samla alla inkommande ärenden i ett och samma system! Samtliga ärenden placeras i rätt kö, hänvisas till rätt person, och ges rätt prioritet oavsett vilken kanal de kommer via.

Betala endast för de tjänster ni använder

Genom att erbjuda flera olika tjänster, och låta er välja vilka som er verksamhet är i behov av, betalar ni endast för de tjänster som används!

Skräddarsytt kontaktcenter efter era behov - internt och externt

Kontaktcentret utgör ett bra stöd för såväl stora som små organisationer och passar oavsett vilken operatör, växeltjänst eller plattform som används. Det går även bra att använda lösningen internt för att exempelvis koppla medarbetare till rätt typ av support på ett effektivt sätt. Vi skräddarsyr en lösning för er och anpassar den i takt med att behoven förändras – så att ni smidigt kan koppla på eller ta bort funktioner och alltid kan vara trygga med att endast betala för det ni behöver.

 

Rapporter för tydlig överblick

För att ni ska kunna förbättra era processer får ni tillgång till statistik och rapporter i realtid. Datan hjälper er att analysera kundbeteenden och kommunikationsmönster med en handläggare. För att ni enkelt ska komma ihåg hjälper vi er med en genomgång av rapporterna och ger er rätt redskap för att förstå, analysera och förbättra resultaten. 

 

Kontaktcenter för företag i Stockholm

Vi erbjuder våra tjänster över hela landet! Då vi, som många andra stora företag, har vår bas i Stockholm kan vi erbjuda extra snabb service för företag i Stockholm som snabbt och enkelt vill komma igång med ett eget kontaktcenter. Läs mer om våra tjänster längre ner eller kontakta oss idag för att få mer information!

Välj en eller flera tjänster:

  • Kanalhantering
  • Tidsbokning
  • Kösystem
  • Automatisk/manuell samtalsinspelning
  • Historisk statistik
  • Realtidsrapportering
  • Dialer & call-backsystem
  • Svarstjänster
  • Kundtjänst/helpdesk

Osäker på vilka tjänster ni behöver? Låt oss kontakta er för att berätta mer om våra tjänster och hur de kan implementeras i er dagliga verksamhet!

Bli kontaktad

Alla våra lösningar inom Företagstelefoni

20 oktober, 2019
9 oktober, 2019
9 juni, 2019
9 maj, 2019

Har du frågor eller vill veta mer?

Fyll i formuläret så tar vi kontakt med dig