Happy Boss förvärvar ITO Nordic - Happy Boss

Happy Boss förvärvar ITO Nordic

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 1 mars 2022

Genom att förvärva ITO Nordic förstärker Happy Boss-koncernen nu sin närvaro inom IT- och printlösningar ytterligare i Sverige. ITO Nordic grundades 2007 och har under åren byggt upp en stabil kundbas. Då Happy Boss har lång erfarenhet inom IT och print blir det en smidig övergång för befintliga kunder, som i och med förvärvet kommer få tillgång till ett bredare erbjudande. Köpet går igenom den 1 mars och är ännu ett steg i Happy Boss utvecklingsresa mot en omsättning på 300 Mkr inom 3 år.

Happy Boss förvärvar ITO Nordic

Happy Boss har sedan starten 2011 erbjudit marknaden en bred tjänsteportfölj med allt till kontoret under ett avtal, en faktura och en kontaktperson. Idag är de en av Sveriges ledande fristående leverantörer när det kommer till leveranser av helheten för en modern arbetsplats. Happy Boss levererar produkter och helhetslösningar till tusentals kunder runt om i Norden inom två olika affärsområden; IT (telefoni, it-drift, konferensteknik och dokumenthantering) samt Facility (Kaffe & städ, vattenmaskiner, kontorsmaterial, profilreklam, frukt, växter). Bolaget har en tydlig utvecklingsplan och målet är att öka omsättningen från 120 till 300 Mkr med god vinstmarginal över de kommande tre åren. Förvärvet av ITO Nordic är ett steg i rätt riktning. 

 - Det känns väldigt bra att ta över ett så fint skött bolag med många nöjda kunder. Dessutom gör detta köp att vi får tillgång till flera bra verktyg vi inte haft tidigare vilket gör att vi kan utöka vårt erbjudande ytterligare. Till exempel kommer våra befintliga kunder nu kunna få tillgång till en bredare webshopslösning där allt från kontorsmaterial till IT-tillbehör finns tillgängligt. De kunder som vi tar över från ITO kommer vi kunna erbjuda fler lösningar som våra nuvarande kunder uppskattar, det blir win win för alla parter säger Fredrik Belfrage, VD på Happy Boss. 

ITO Nordic grundades år 2007 och har haft som mål att förbättra kundernas verksamheter genom skräddarsydda lösningar inom IT-drift, dokumenthantering och videokonferens. När grundarna av ITO kände att det var dags att gå vidare med nya satsningar var Happy Boss ett självklart val som partner. 

 - Vi känner oss väldigt säkra med Happy Boss och för oss är det viktigaste att ha en partner som vi vet kommer ge kunderna en fortsatt bra upplevelse och ta över på ett bra sätt. Vi har följt Happy Boss tillväxtresa under senaste 10 åren och det känns tryggt att lämna över bolaget, säger Fredrik Petersen, grundare av ITO Nordic. 

Förvärvet blir klart den 1 mars. Arbetet med att ta över ITO Nordics kunder kommer att inledas direkt därefter för att sedan fortsätta fram till sommaren.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Patrick Theorell
vVD, Happy Boss
076-0000300
patrick.theorell@happyboss.se

Dela:

Ta del av vår historia fram till idag och läs mer om Happy Boss vision och affärsidé! 

Om Happy Boss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev